&noscript=1 />

4 idei de amenajare a unei bucătării cu niște covoare deosebite

Bucătăria este un sanctuar al relaxării pentru cei pasionaţi de bucătărie. Iar cei care-şi petrec mult timp aici, vor găsi acel sentiment de plăcere şi de acasă în orice element care-i înconjoară. Astfel, pe lângă electrocasnicele şi accesoriile esenţiale unei bucătarii, elementele de decor sunt opţiuni practice pentru îmbunătăţirea stării de spirit. Dar suplimentar, de exemplu, când vine vorba de covoare, există inclusiv posibilitatea de a avea şi unui sau mai multe roluri practice.

Iată care sunt funcţiile îndeplinite de covoarele de bucătărie şi cum să-ţi amenajezi spaţiul tău de gătit folosindu-te de acestea.

 

Funcțiile covoarelor

Printre principalele funcţii pe care le îndeplineşte un covor se numără:
l Capacitatea de a transforma o încăpere simplă într-una de efect, prin designul decorativ deosebit;
l Funcţia de mărire a încăperii, atunci când este ales de exemplu, un covor alungit amplasat într-o bucătărie mică;
l Funcţia de separare, prin intermediul căreia poţi separa bucătăria de alte încăperi open-space sau să delimitezi de exemplu, zona de gătit de spaţiul de servit;
l Funcţia de confort prin care se asigura o temperatură ambientală plăcută, mai ales când bucătăria este prevăzută cu finisaje precum gresie sau faianţă;
l Funcţia de protecţie prin care podeaua poate fi protejată de diferite incidente neplăcute (contact cu lichide, pete, căzături ale obiectelor contondente).

Toate aceste funcţii sunt menite să te convingă să alegi un covor, dat fiind că te poţi bucura de numeroase beneficii. Iar bucătăria ta va deveni la final mult mai plăcută din toate punctele de vedere, mai armonioasă şi plină de inspiraţie.

Idei de amenajare având drept element centrat covoare de bucătărie

Înainte de a trece la amenajarea bucătăriei folosindu-te de un covor modern, fă-ţi timp să analizez cu precizie care sunt lucrurile de care are nevoie bucătăria ta şi care sunt modalităţile prin care un nou covor ţi-ar putea creşte aprecierea faţă de această încăpere în care desfăşori o mulţime de activităţi practice.

1. Bucătărie mică, întunecată
Dacă ai o bucătărie mică, cu finisaje întunecate, un covor deschis la culoare, luminos şi care să lase cel puţin câţiva centimetri liberi de spaţiu în jurul acestuia, în zona în care este amplasat, va fi cea mai bună alegere. Recomandarea noastră e să alegi un model precum covorul antiderapant alb-negru prevăzut cu veselă colorată, care va oferi un plus de luminozitate având în acelaşi timp şi un efect de mărire al spaţiului.

2.  Bucătărie mare, simplă
Într-o bucătărie mare, prevăzută cu finisaje şi elemente simple, un covor colorat îţi poate oferi senzaţia unui spaţiu mai vesel şi mai plin de inspiraţie. O alegere extrem de interesantă este covorul multicolor antiderapant cu harta lumii la care continentele sunt formate din condimente, fie un covor închis la culoare, precum covorul de pe inbazaar.ro fabricat în Turcia, cu linguri şi condimente. Îl poţi amplasa între blatul de lucru şi masă, fie din dreptul zonei de lucru, orientat pe lung către ieşire.

3. Bucătărie în 2 culori
O bucătărie minimalista este exact ce ai nevoie dacă pui mai cu seamă accent pe confort şi pe culori puţine, versatile, care să nu se demodeze odată cu trecerea timpului. În plus, o astfel de amenajare este adecvată la orice vârstă. Aşadar, dacă ai ales de exemplu, mobilier alb sau mobilier alb-negru, te poţi orienta către un covor negru cu imprimeu cafea. El poate evidenţia pardoseala deschisă la culoare, precum şi mobilierul de acelaşi fel însoţit cu accente de culoare închisă.

4. Bucătărie cu finisaje şi ţesături asortate
Chiar dacă în materie de amenajări nu se adopta regulă în care toate lucrurile să aibă acelaşi contrast, aceleaşi culori, aceleaşi modele, ci mai cu seamă se aleg mix-uri de culori şi imprimeuri care se combină perfect împreună, nu e greşit însă să adopţi şi un asorteu fin raportat la finisaje şi ţesături.

De exemplu, deasupra blatului de lucru şi a chiuvetei, ori deasupra mobilei inferioare, poţi opta pentru faianţă sau tapet de bucătărie care să aibă acelaşi model sau cât mai similar cu cel al covorului. Acelaşi lucru îl poţi reproduce şi când vine vorba de exemplu, de husele de la scaune sau de perdele, care pot fi asortate frumos cu modelul sau nuanţele covorului.

Dacă arunci un ochi pe site-ul nostru, vei găsi numeroase modele de covoare frumoase moderne, deosebite, care să-ţi permită să-ţi amenajezi bucătăria cu stil, indiferent îşi surâde una dintre aceste idei de amenajare sau ai un alt plan inedit pe care-ţi doreşti să-l reproduci.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!