&noscript=1 />
Comenzile plasate în intervalul Joi 02 Mai 2024 - Luni 06 Mai 2024 se vor expedia Marți 07 Mai 2024 și vor ajunge la dvs. Miercuri/Joi! Vă mulțumim! PAȘTE FERICIT!

De ce să achiziționezi vase de bucatarie din cupru?

De ce să achiziționezi vase de bucatarie din cupru?

Cuprul este o alegere excelentă pentru bucătăria ta. Acesta este cunoscut pentru durabilitatea pe care o oferă produselor, eficiența și frumusețea lor. Hai cu noi să explorăm beneficiile achiziționării produselor din cupru!

 

Te-ai gândit la beneficiile pe care ți le poate aduce un produs din cupru?

 ceainic cupru

Pe lângă eleganța acestora și rafinamentul pe care îl oferă oricărei bucătării, cuprul este un excelent conducător de căldură ceea ce înseamnă că acesta se încălzește rapid și uniform, ceea ce-l face ideal pentru fierberea apei și prepararea mâncării.

 

Cuprul este un material durabil de care te poți bucura mulți ani, cu îngrijirea adecvată.

Când vine vorba de sănătate, cuprul este o alegere perfectă deoarece a fost folosit de secole pentru a pregăti și stoca alimente și băuturi, și are inclusiv proprietăți antibacteriene, ceea ce te va ajuta să consumi tot ceea ce îți dorești în siguranță.

 

Cuprul ucide o gamă largă de bacterii, viruși și ciuperci dăunătoare, ceea ce îl face pe acesta să fie un material sigur și igienic pentru fierbere apei, prepararea ceaiului și a mâncării.

 

Ceainicele din cupru nu conțin substanțe chimice și toxine dăunătoare care se pot infiltra în apă, iar acest lucru este foarte important mai ales pentru persoanele care sunt sensibile la anumite substanțe chimice sau care își doresc o viață cat mai sănătoasă.

 

Cuprul este mai bun chiar și decât oțelul inoxidabil, deoarece încălzește apa mai rapid.

În plus de asta, dacă dorești un produs care să fie atât util din punct de vedere casnic, dar și frumos, care să îți înfrumusețeze casa, un produs din cupru precum un ceainic, o cană poate oricând să ofere un aer vintage și boem bucătăriei tale.

 ceainic turcesc

Cum se menține cuprul?

 
  • Daca un produs din cupru este pătat, poți încerca să-l lustruiești cu ajutorul unui amestec de oțet și sare, sau cu un produs special pentru întreținerea cuprului. 

  • Dacă mânerul este deteriorat, îți recomand să îl înlocuiești cu ajutorul unui meșter calificat. Același lucru este valabil chiar și pentru orificiul de scurgere a ceaiului.

  • Pentru a îndepărta murdăria, folosește un detergent blând și o cârpă.

  • După curățare, asigură-te că ai clătit bine produsul, pentru a nu rămâne reziduuri de săpun.

  • După clătire, usucă bine produsul, pentru a nu rămâne pete pe acesta.

  • Pentru lustruire, este recomandată ștergerea produsului cu un amestec de oțet și sare.

 cratita cupru

Ceainicele cu mânere ceramice sunt o alegere perfectă dacă dorești un ceainic frumos, durabil și ușor de întreținut. Mânerul ceramic oferă o prindere sigură și confortabilă, și astfel este facilitată turnarea apei calde.

 

Dacă dorești să faci o achiziție deosebită, poți să descoperi în magazinele de antichități sau piețele online, un ceainic sau orice produs din cupru vintage. De exemplu, un ceainic vintage poate fi decorat într-un mod mai deosebit, față de un ceainic obișnuit. În plus, materialele sunt de o calitate înaltă, rezistente.

 

Însă, trebuie sa fii atent dacă produsul prezintă semne de uzură.

 

O altă achiziție bună este ceainicul din cupru cu fluier. Acestea sunt convenabile și elegante. Ceea ce le face pe acestea deosebite, este fluierul care sună atunci când apa a fiert, iar ceaiul este gata.

 

Un ceainic din cupru și alamă, este din nou o alegere bună, convenabilă, elegantă și mai ales ușor de întreținut.

 ibric din cupru

Produsul din cupru, partenerul perfect în bucătărie!

 

Când vine vorba da gătit, beneficiile unui vas de gătit din cupru sunt aceleași!

Cuprul încălzește rapid și uniform mâncarea, dar căldura se pierde la fel de repede. Acest lucru este util pentru produsele care conțin proteine delicate precum peștele sau fructele de mare, sau sosurile precum ciocolata și caramelul. 

 

Dacă dorești să prepari un sos, poți avea încredere că dacă îndepărtezi cratița de pe foc, temperatura sosului va scădea, ceea ce va reduce gătirea excesivă a acestuia.

 

Vasele din cupru trebuie să aibă o grosime de 2,5 până la 3mm, dacă este mai gros, se va pierde din răspunsul cuprului la căldură, iar dacă este mai subțire, nu o să se încălzească uniform.

 

Ce poți să gătești cu ajutorul vaselor din cupru?

 

Aceste vase sunt perfecte pentru gătirea sosurilor. Poți încerca să gătești un sos de roșii, sos de spaghete șii multe altele. Un avantaj este acela că sosurile nu o să fie niciodată gătite prea mult, iar în momentul în care flacăra este stinsă, sosul se va oprii din gătit imediat, și astfel va rezulta o consistență perfectă.

 

În plus de asta, poți să pregătești un roux, supă, orice îți dorești din ciocolată, sau chiar legume.

 

Hai să gătim pui la o tigaie din cupru!

 tigaie wok cupru

Această rețetă de pui gătit în stil italian, este ușoară și delicioasă, perfectă pentru zilele în care dorești să gătești ceva bun, dar fără să stai o zi întreaga în bucătărie.

 

Ingrediente:

 Pui

 Un vas pt saramură

 Sare grunjoasă

 Oregano proaspăt, cimbru, pătrunjel și rozmarin

 Lămâie

 Vin alb

 Usturoi

 Unt 

 Piper alb

 Piper negru

 

Pune puiul în apă sărată timp de 24 de ore.

După ce îl scoți de la marinat și îl usuci,  este momentul să-l asezonezi cu:

•6 căței de usturoi;

•două jumătăți de lămâie;

•ciorchini de rozmarin și cimbru;

•pătrunjelul tocat și oregano;

•patru linguri de sare de mare grunjoasă;

•o lingură de piper negru proaspăt ;

•o jumătate de linguriță de piper alb.

 

Totul se amestecă bine și se lasă deoparte.

Puiul poate fi acum uns cu unt și amestecat cu toate ingredientele.

Pune puiul în tigaie și poți adăuga vin alb, puțin sub jumătatea tamburului.

Gătește-l neacoperit pe 375 timp de 50 de min sau până când pielea devine aurie, iar temperatura este minim 165 de grade.

Păstrează sosul din tigaie pentru a-l pune peste pui și servește-l cu cartofi prăjiți.

Poftă bună!

 

Indiferent de preferințele tale, la noi ai toate șansele să găsești produsul din cupru pe care îl cauți, indiferent dacă ești în căutatea unui ceainic, a unei căni, a unei oale sau tigăi din cupru. Ai toate șansele să găsești produse care dispun de mărimea dorită de tine,  nou sau vintage, sau la un anumit buget. Beneficiile sunt numeroase, așa că, achiziționează-ți și tu un produs din cupru!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!