&noscript=1 />

Nu orice jucărie e educativă. Descoperă miracolul jucăriilor Montessori

Nu orice jucărie e educativă. Descoperă miracolul jucăriilor Montessori
În ultimii ani, părinţii au început să fie din ce în ce mai preocupaţi de educaţia şi dezvoltarea copiilor lor, aşa că jucăriile educative au devenit o alegere extrem de populară. Niciodată în istorie nu au mai existat atât de multe jucării şi ironic e că foarte mulţi părinţi se plâng de faptul că cei mici nu sunt interesaţi de jucării cu toate că au camerele pline de tot felul de modele distractive, colorate şi interactive. Asta se întâmplă pentru că multe jucării sunt concepute pentru a fi consumate rapid, în loc să fie educative şi de durată. 

La polul opus jucăriilor ţipătoare care fac de toate, dar care ajung să fie neinteresante pentru copii, se află jucăriile Montessori. De ce sunt atât de speciale acestea? De ce copiii le îndrăgesc atât de tare?

 

Ce sunt jucăriile Montessori?


Aceste jucării sunt special concepute în conformitate cu principiile dezvoltate de Maria Montessori, un renumit pedagog de origine italiană. Ajută copiii să înveţe şi să se dezvolte treptat şi în mod natural, prin joc şi experienţe practice. 

Metoda Montessori a fost dezvoltată la începutul secolului al XX-lea şi pune lupa pe dezvoltarea copiilor prin joc şi activităţi de învăţare. Jucăriile Montessori încurajează copiii să descopere şi să înveţe din propriile experienţe, fără a le oferi un set predefinit de reguli şi soluţii. 

Jucându-se cu ele, copiii îşi dezvoltă abilităţi de auto-direcţionare, creativitatea şi imaginaţia. Asta pentru că cei mici nu primesc soluţii predefinite, ci ei înşişi sunt încurajaţi să gândească, să facă ceva. În ultimii ani aceste jucării au devenit preferate de mulţi părinţi interesaţi de buna dezvoltare a copiilor lor. 

 

Cum poţi să recunoşti o jucărie Montessori?


Există câteva caracteristici pe care le au jucăriile Montessori, iar acestea sunt:
  • Materiale naturale. De cele mai multe ori, sunt fabricate din lemn, bumbac, lana. Este evitat plasticul. 
  • Simple. Jucăriile Montessori se remarca prin simplitate şi elegantă, prin naturaleţe. Nu au foarte multe detalii şi culori strălucitoare. 
  • Pot fi folosite în mod creativ şi educaţional. 
  • Sunt versatile - pot fi folosite în mod diferit pentru ca cei mici sa invete şi să se dezvolte treptat. 
  • Autonomie. Jucăriile Montessori sunt proietate pentru a încuraja copiii să exploreze şi să se descopere prin experienţă, fără a avea nevoie de ajutorul unui adult. 
  • Sunt sigure şi rezistente în timp. Dacă ne referim la jucăriile din lemn, acestea pot fi cu uşurinţă trecute din generaţie în generaţie, la fraţii şi surorile mai mici. 

TOP 7 Jucării Montessori pe care le găseşti la noi InBazaar


Cauţi Montessori jucării? Ţi-am pregătit o listă cu 7 recomandări dInBazaar. Hai să vezi. 
 

1. Puzzle din lemn, incastrabil - jucării Montessori educative



Iată o jucărie Montessori clasică, ideală pentru a-i ajuta pe cei mici să-şi dezvolte abilităţile motorii fine şi de coordonare mână - ochi. Modelele sunt din lemn, iar piesele sunt decupate şi încastrate într-o placă. Cei mici trebuie să identifice piesele şi să le potrivească bine în forma corectă. 

În magazinul nostru online poţi găsi puzzle-uri din lemn cu diferite tematici: fructe, insecte, mijloace de transport, animale domestice, animale sălbatice, legume, scule şi altele. 

 

2. Cuburi din lemn pentru construit, jucării Montessori esenţiale pentru copii



Cuburile sunt gândite pentru dezvoltarea abilitaţilor motorii la vârste mici şi pentru îmbunătăţirea coordonării mână - ochi. De exemplu, acest set din jucării Montessori 1 an include 48 de cuburi din lemn, cu litere, cifre şi imagini. Cuburile se pot stivui, se pot înşira în ordine, se pot sorta sau cel mic se poate distra cu ele umplând cutia din lemn. 
 

3. Jucărie din lemn de asamblat scăunel cu accesorii JC23



Dacă copilul a implinit 3 ani, poţi să-i oferi liniştit acest cadou de care nu se va plictisi prea curând. Cu ajutorul său, cel mic va putea să construi un scăunel, o balanţă, o maşină şi multe alte obiecte. Tocmai pentru că pune accent pe creativitate şi îndemânare, această jucărie Montessori va fi una îndrăgită de copil, iar dacă vă veţi juca uneori împreună înşurubând şi deşurubând piesele, veţi petrece timp de calitate şi vă veţi conecta. 
O poţi comanda aici 

 

4. Numărătoare din lemn Montessori cu discuri JC15



Învăţarea ar trebui să fie distractivă. O altă jucărie educativă este această numărătoare specială, cu inele colorate. Este ideală pentru învăţarea şi sortarea culorilor, stivuirea pieselor pe cilindri, însuşirea procesului de numărare.
Comandă aici

 

5. Joc magnetic dexteritate Montessori Pomul cu Mere JC11



Iată unul din cele mai interesante jucării Montessori. Dexteritatea este o altă deprindere pe care jucăriile Montessori doresc să o stefuiasca, mai ales că mişcările motorii fine sunt cele care îl vor ajuta pe copil să poată scrie mai târziu (să ţină corect creionul sau stiloul în mână şi să efectueze mişcările de realizare a literelor pe caiet). 

Jocul este unul de prindere, iar scopul este prinderea viermişorilor. Copilul va învăţa cifrele de la 1 la 10 şi va exersa sortarea. 

Vezi exact ce cuprinde jocul aici

 

6. Sortator din lemn cu 5 coloane și 20 forme geometrice JC13



Una din cele mai bune jucării Montessori 1 an până la 3 ani. Este o plăcuţă din lemn u 5 tipuri de forme geometrice: pătrat, cerc, hexagon, triunghiu şi dreptunghi. Formele geometrice au decupaje care trebuie introduse în suporţi de pe placă. Sortatorul ar trebui să se afle în trusa de jucării educative a oricărui copil mic pentru că stimulează gândirea, îndemnarea, răbdare şi capacitatea de asociere, deprinderi de bază pentru o bună dezvoltare. 

Grăbeşte-te să prinzi sortatorul pe stoc şi comandă-l aici

 

7. Joc din lemn de șnuruit Pomul cu fructe 102 piese JC10, jucării Montessori 1 an +


Setul de joc include 102 piese - un copac, care este baza, piesele (biluţe, animale, flori care trebuie prinse în pom) şi şnurul. Şnuruirea este o altă deprindere pe care se axează jucăriile Montessori concepute pentru copiii mici. Dezvoltă gândirea logică, răbdarea şi mişcările fine esenţiale pentru antrenarea muşchilor mici ale mâinii, care vor fi folosiţi curând pentru scriere.
Mai multe aici

Speram că te-am convins că InBazaar găseşti o mulţime de jucării Montessori educative pentru cei mici. Nu orice jucărie este educativa, iar dacă vrei să fii un părinte sau un adult responsabil atunci când oferi un cadou unui copil, alege înţelept. Vizitează pagina categoriei aici şi descoperă toate noutăţile, toate ofertele şi produsele din stoc. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!