&noscript=1 />

5 trucuri ca să eviți decolorarea și uzarea timpurie a prosoapelor de baie

5 trucuri ca să eviți decolorarea și uzarea timpurie a prosoapelor de baie
Îngrijirea prosoapelor este una dintre grijile primare ale oricărei gospodine. Cele de baie sunt esențiale în viața noastră, având forme și mărimi diferite care ne permit să asigurăm corpului nostru o bună igienă prin absorbția apei după spălarea mâinilor, pe față sau după ce am ieșit de la duș. Totuși, problema prosoapelor cu o uzură exagerată sau cea a decolorării apar în ultima vreme la foarte puțin timp încă de la prima utilizare.

Pentru uz personal, lucrurile nu par atât de grave, dar atunci când vine vorba de musafiri, cu siguranță ultimul lucru pe care dorești să-l mai faci e să învestești în prosoape baie noi când ai putea învăța următoarele secrete ce te vor ajuta să te bucuri ani la rând de prosoape de baie ca noi, cu zero investiții extra.

Alege-ți încă de la bun început prosoape de calitate

Adăugare în coș a celor mai ieftine prosoape este din start una dintre principalele greșeli care se comit. Într-adevăr, nu trebuie să cheltuiești sute de lei pe un simplu prosop de baie, dar nici să te mulțumești cu orice, mai ales că este un bun care face parte din categoria celor mai utilizate produse pentru casă. Urmărește să cumperi prosoape bumbac care sunt renumite pentru gradul lor de rezistență, deci sunt exact ceea ce ai nevoie pe termen lung. În plus, aceste prosoape de baie absorb mai bine apa de pe corp, spre deosebire de cele confecționate din materiale sintetice.

Evită să le speli la temperaturi mult prea înalte

Bumbacul este o țesătură care se curăță excelent chiar și la temperaturi înalte. În general, pentru o igienizare și o dezinfectare corespunzătoare, spălarea acestor prosoape baie se face la o temperatură de 60 grade Celsius. Însă, dacă folosești prosoape baie care conțin și alte materiale sau sunt confecționate exclusiv din materiale sintetice, ele trebuie spălate la temperaturi de 30-40 grade Celsius pentru a preveni decolorarea și fragilizarea țesăturii.

Nu utiliza înălbitori sau substanțe neadecvate

Cu pielea noastră au contact multe substanțe - de la enzime de grăsime, transpirație, produse cosmetice etc. Iar toate acestea se pot transfera pe prosop atunci când ne spălăm. Prin urmare, în mod accidental și prosoapele se pot păta sau datorită uzurii intense, culorile pot deveni șterse, prosoapele se învinețesc pierzându-și din aspectul lor de nou, inclusiv când vine vorba de prosoape bumbac.

Te poate tenta să folosești tot felul de soluții precum înălbitorii chimici, clorul sau alte substanțe care nu sunt compatibile și prietenoase cu prosoapele. În marea majoritate a cazurilor, oxigenul activ poate fi o soluție la petele nedorite, restul soluțiilor menționate fiind indicate să eviți să le folosești și să te asiguri că pielea este bine curățată înainte de utilizarea prosoapelor.

Nu le pune la uscat sub razele soarelui

Odată spălate, cu siguranță abia aștepți să se usuce, să le împăturești și să le bagi în dulap. Totuși, graba strică treaba! Uscarea prosoapelor de baie direct în razele soarelui nu este nicicum benefică pentru țesătură și pentru culori, producând la fel ca și în cazul hainelor și al altor țesături obișnuite, decolorarea acestora. Acum nu mai e de mirare de ce după câteva spălări și utilizări acestea nu mai arată ca la început, nu-i așa?

Spală-le după cele mult 1-3 utilizări

În timp ce unii așteaptă ca prosoapele să se murdărească intens înainte de a le pune la spălat în ideea de a face economii la utilități, cei înțelepți știu că aceasta e o altă greșeală frecvent întâlnită. Chiar dacă acestea au contact cu murdărie zilnică, în timp aceasta se poate împregna în țesătură iar înlăturarea ei devine mult mai dificilă. Așa că alege după fiecare utilizare sau cel mult 2-3 folosiri să le speli cu detergenți adecvați și la o temperatură optimă. În cazul în care ai prosoape de baie cu murdărie intensă, le poți pune la înmuiat anticipat și ulterior să le bagi la un ciclu de spălare prelungit, la mașina de spălat rufe.

Luând în considerare toate aceste aspecte când vine vorba de alegerea și îngrijirea prosoapelor tale de baie, nu va mai trebui să investești periodic în achiziția unor noi modele și te vei bucura de prosoape moi, imaculate, ca noi. Tu pe care dintre aceste greșeli le făceai cel mai frecvent?

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!