&noscript=1 />

Cele mai iubite covoare pentru copii. Ca desprinse din poveste

Cele mai iubite covoare pentru copii. Ca desprinse din poveste
Chiar daca nu cunosc reguli de design interior si nu au experienta in ceea ce priveste alegerea si imbinarea culorilor, a texturilor sau a stilurilor de amenajare, copiii sunt la fel de pretentiosi ca si adultii cand vine vorba de lucrurile cu care au contact. Iar atunci cand sunt implicati in procesul de amenajare al camerei lor, vor avea un cuvant important de spus mai ales ca, rezultatul final trebuie sa fie intru tocmai adaptat nevoilor si 100% pe placul lor ca sa se simta confortabil si in siguranta.
 


Pe aceasta cale te vei putea bucura ca parinte de mai multa intimitate si sa-i oferi si copilului spatiul de care are nevoie ca sa se joace, sa invete si, de ce nu, sa se dezvolte in deplina armonie cu lucrurile din jurul sau. Si chiar daca la prima vedere pare un articol banal, sa te asiguri ca in camera sa se regaseste cel mai frumos covor copii nu e deloc un moft.

 

Ce beneficii ofera o camera amenajata cu covoare copii?

Patul, biroul, spatiu de joaca - sunt cele 3 segmente esentiale care se regasesc in cele mai bune camere pentru copii, oferindu-le intregul spatiu de care au nevoie pentru a face toate lucrurile importante pe parcursul dezvoltarii lor, indeosebi dupa ce au trecut de varsta de aproximativ 5-6 ani. Desigur, poti opta pentru covoare camera copii chiar si mai devreme, iar beneficiile oferite vor fi aceleasi.
 


De exemplu, prin intermediul unor covoare de copii mici poti delimita cu usurinta spatiile de uz astfel incat micutul sa nu fie distras de alta activitate (sa se joace cand trebuie sa se odihneasca sau sa invete, fie sa devina mult prea relaxant cand trebuie sa-si faca temele).
 

Totodata, un covor copii va proteja pardoseala sa fie afectata de micile incidente ca atunci cand scapa tot felul de lucruri pe jos. Suplimentar, va creste confortul pe care-l pot regasi in camera, incaperea devenind mult mai calduroasa. Iar daca alearga, un covor va preveni ca acesta sa alunece fix atunci cand distractia e in toi, limitand totodata zgomotul care se propaga in alte incaperi (sau de exemplu, la vecini).

Desigur, folosind covoare camera copii spatiul va fi personalizat dupa plac si vor fi incurajati sa petreaca mai mult timp singuri in propriul sanctuar dedicat.

Care sunt cele mai potrivite covoare pentru copii?

Putini parinti isi lasa copiii sa faca parte din procesul de decorare al camerei lor, ceea ce nu e doar un proces distractiv, ci si unul care le poate dezvolta simturile. In acest fel, camera va fi optimizata dupa bunul plac, iar micutul poate contribui de asemenea la alegerea unuia sau a mai multor covoare de copii in functie de cum ai gandit procesul de amenajare tinand cont de anumite detalii pe care acesta nu le poate observa si asocia intre ele.
 

Copiii adora covoarele colorate, cu imprimeuri inspirate din desene animate sau cu imagini care au un design simpatic inspirat din viata reala (de exemplu, cele cu animalele lor preferate). Este putin probabil ca ei sa aprecieze marimea covorului de care camera are nevoie, forma sau calitatea materialului, aspecte ce vor cadea in sarcina proprie.

In cazul unei incaperi mici, recomandarea noastra e sa alegi un covor de mici dimensiuni pe care sa-l amplasezi central sau de exemplu, la intrarea in incapere. O astfel de alegere te va ajuta sa oferi un efect estetic de camera mai mare si mai aerisita din punct de vedere al spatiului disponibil pentru deplasare si activitati. Dar daca vrei ca fiecare centimetru de podea sa fie protejat, nu vei da gres nici prin alegerea unui covor care sa acopere intreaga suprafata disponibila a camerei.

 

Covor in camera bebelusilor: Pro sau contra?

Daca pentru copii are noima organizarea unei camere proprii si alegerea unui covor, implicit a celorlalte piese necesare, unii parinti privesc cu reticenta amenajarea camerei unui bebelus. Specialistii considera insa ca acest lucru previne o relatie mult prea stransa de codependenta pe termen lung, alaturi de beneficiile deja enumerate in randurile anterioare.
 


In aceasta situatie, un covor bebelusi il va sprijini pe acesta cand va face primii pasi de-a busilea prevenind micile accidente, il vor incuraja sa fie mai curios si sa-si dezvolte atentia, implicit va asigura confortul si siguranta de care micutul are nevoie. Asa ca nu e gresit sa alegi inclusiv un covor bebelusi pentru a veni in intampinarea celor mai fragile fiinte din lume.

Acestea fiind zise, te invitam in universul inbazaar.ro sa alegi covoarele preferate ale copilului tau, dar si restul articolelor necesare pentru a amenaja un loc de poveste pentru el sau ea, in propria voastra locuinta.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!